Veel Gestelde Vragen

Wat is het verschil tussen de QuickStill Normal, Super en Deluxe?

De QuickStill Normal kan geen temperatuur regelen, ook heeft het een plastic opvang pot. De Normal is het meest geschikt voor het destilleren van water. De QuickStill Super is een upgrade van de QuickStill Normal. De behuizing is van RVS gemaakt en ook de opvangpot is van glas. Deze opvang pot kan ook gemakkelijk open worden gemaakt, wat weer erg handig is voor het schoonmaken.

De QuickStill Deluxe heeft een regelbare thermostaat. Hierdoor kan je gemakkelijk een gewenste temperatuur instellen. Hierdoor is het erg geschikt voor het destilleren van alcoholen.

 

Is de QuickStill Normal of Super geschikt voor het maken van wiet olie?

QuickStill Deluxe is het meest gechikt voor het maken van wiet olie en alcoholen. Je kan namelijk de temperatuur zeer nauw afstellen wat uitermate geschikt is.

Kan ik bij jullie ook nieuwe onderdelen kopen als er ooit iets stuk gaat?

Ja dat kan zeker! Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar!

Welke alcohol percentage kan je bereiken met de QuickStill Deluxe?

Met de QuickStill Deluxe kun je bij je eerste batch ongeveer een sterkte van 90% behalen. Als je dit weer hergebruikt kan je zelfs een percentage van 97% krijgen! Ook kan de QuickStill alle alcoholen gemakkelijk uit een planten (wiet) extract verdampen.

Wat is het verschil tussen de Deluxe en de Super?

Met de QuickStill Deluxe kan je gemakkelijk de temperatuur instellen. Dit is erg handig voor processen zoals:

- het maken van alcohol

- het maken van wiet olie

- etherische oliën maken

Voor alleen het distilleren van water raden we je de QuickStill Super aan. Hier kan je namelijk niet de temperatuur van instellen. 

 

Kan je ook alcohol destilleren met de QuickStill Normal of Super?

Ja dat kan zeker! Echter zal de temperatuur van de ketel iets hoger liggen dan de kookpunt van alcohol (ongeveer 78 graden). Hierdoor zal er wel alcohol verdampen, maar dit zal nooit in de buurt komen van de 96% sterkte wat de QuickStill Deluxe maakt.

 

Waarom zou je water destilleren?
Om de waterbalans in ons lichaam op peil te houden, moeten we per dag zeker een aantal glazen water drinken. Natuurlijk kun je daar een lekker glas vers getapt water uit de kraan voor gebruiken. Het merk QuickStill is echter van mening dat in steeds meer steden de kwaliteit van het water achteruitgaat. Aangezien ons water tegenwoordig steeds meer vervuild wordt, is het moeilijker te zuiveren door de waterschappen.

Stoffen als medicijnen en zelfs sporen van recreatieve drugs worden tegenwoordig aangetroffen. Mogelijk ook de leidingen naar uw huis of zelfs in uw huis kunnen water verontreinigen. Op dit moment wordt er volop onderzoek gedaan naar de mogelijke gevolgen hiervan op ons lichaam. Maar waarom niet zelf al stappen ondernemen? Dit kun je nu doen door zelf thuis uw water te destilleren met behulp van de QuickStill

Hoe destilleer je met de QuickStill?
Je vult de roestvrijstalen houder tot het maximale aangegeven niveau (4 liter). Je doet het deksel erop en plaatst de waterkan om het gedestilleerde water op te vangen. Je stelt de gewenste destilleertemperatuur in en de waterdestilleerder warmt op. Met QuickStill destilleer je zo gemiddeld 4 liter water in vier uur. Al na 5 minuten na het aanzetten van de machine komen de eerste schone druppels water in de waterkan.

Hoe maakt u de QuickStill schoon?
Na elk gebruik dien je de QuickStill te reinigen en dit is erg eenvoudig. Je maakt de buitenkant schoon met een vochtige doek. Gebruik kraanwater om de binnenkant schoon te spoelen. Droog de binnen- en buitenkant daarna met een droge doek.

 

Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust hier onder.