Hoe werkt de Quickstill

Hoe werkt het QuickStill destilleerapparaat?

Quickstill destilleerapparaat maakt gebruikt van de natuurlijke cyclus van verdamping en condensatie. Deze 2 natuurlijke processen vinden plaats in het apparaat. Daarna gaat het gedestilleerde water via een actieve koolstoffilter. Hiermee worden alle onzuiverheden in het water verwijderd en krijg je 100% zuiver drinkwater als resultaat. 

Dit is hoe QuickStill werkt: 

Deze waterdestilleerder maakt gebruik van een stoomdestillatie en een actief koolstoffilter voor de laatste verontreinigingen. De natuurkundige principes van verdamping, condensatie en neerslag vinden plaats in het apparaat. 

Het water wordt verwarmd door middel van een verwarmingselement. Hierdoor worden bacteriën en virussen gedood. De stoom wordt bovenin gescheiden van de vervuilde deeltjes, die onderin achterblijven. 

Vervolgens wordt de stoom afgekoeld door middel van een ventilator en een koelsysteem. 

Tenslotte gaat het water via een actieve koolstoffilter om de laatste onzuiverheden te verwijderen en de smaak van het water te verbeteren en valt het water druppelend in een opvangkan. 

Zo krijgt je het zuiverste drinkwater!

 

 

 1. Het water wordt gekookt bij een temperatuur van 100 graden celsius door middel van een verwarmingselement. Hierdoor worden allerlei microben zoals bacteriën en virussen vernietigd.
 2. Het water in de machine verdampt en laat dode microben, opgeloste vaste stoffen, zware metalen en andere substanties achter.
 3. Gassen met een laag kookpunt verlaten de distiller.
 4. De waterdamp condenseert door middel van een ventilator en een koelsysteem aan de bovenkant van de distiller.
 5. Het gedestilleerde water gaat via een actieve koolstoffilter om de allerlaatste onzuiverheden in het water te verwijderen en het water een heerlijk zachte smaak te geven.
 6. Het gedestilleerde water verlaat de water distiller druppelend en wordt gelijk opgevangen in een opvangkan. Het gezuiverde water is gelijk klaar om te drinken!

Zo krijg je het zuiverste water wat je kunt drinken!

Hoe gebruik ik deQuickStill?

De QuickStill is bijzonder gebruiksvriendelijk en vereist geen installatie! Je kan de QuickStill overal mee naartoe worden genomen. 

Overal waar je een waterbron en elektriciteit voor handen hebt beschik je hiermee over het zuiverste water. QuickStill destilleerder maakt gebruik van een stoomdestillatie proces en een actief koolstoffilter voor de laatste verontreinigingen. 

Onderdelen water destilleerapparaat

diagram 1

Stappen:

 1. Voeg water toe aan de ketel. 
 2. Plaats de koolstoffilter* in het kopstuk van het apparaat.
 3. Zet de kopeenheid op de hoofdeenheid (ketel) en verbind ze aan elkaar met de korte kabel. 
 4. Verbind de ketel en het stopcontact met de hoofdstroomkabel en zet je waterdestilleerder aan. Witte destilleerder: druk op de aanknop van het apparaat om het aan te zetten. Zwarte destilleerder: stel de temperatuur in op 108 voor het destilleren van water.
 5. Plaats de waterkan onder de filteruitlaat zo dusdanig dat het gedestilleerd water in de waterkan terecht komt.

Na verloop van tijd valt het water druppelend in de waterkan en kan je genieten van de meest pure vorm van water! 

*  Vervang de koolstoffilter om de 1-2 maanden voor het beste resultaat. 

Aangezien de vervuilde deeltjes onderaan in het waterreservoir achterblijven is het belangrijk om deze om de 7-14 beurten goed schoon te maken voor een goede onderhoud. De schoonmaak instructies kun je in de handleiding te vinden. 

De witte waterdestilleerder kan uitsluitend gebruikt worden om water te destilleren. De zwarte waterdestilleerder kan ook gebruikt worden om alcohol te destilleren.

Vorige artikel Tequila / Mezcal viva Mexico!

Laat een reactie achter

Comments moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven

* Verplichte velden